Viime vuosina on keskusteltu runsaasti luonnollisista mineraalimeikeistä, joten mitä ne oikein ovat? Selkeä vastaus on, että mineraalimeikit tarkoittaa luonnonmukaisista mineraaleista jauhettavia puuterimaisia ja hienojakoisia meikkituotteita. Mineraalimeikkeihin ei milloinkaan käytetä mitään nestemäisiä raaka-aineita.

Yleisesti on ihmetelty, miksi kaikki eivät käytä mineraalimeikkejä, mutta niiden käyttö lisääntyy koko ajan mineraalimeikkien tunnettuuden lisääntyessä. Mineraalimeikit eivät aiheuta allergiaa, vaan ovat yleensä todella hyvin siedettyjä. Mineraalimeikeissä ei käytetä ihoa kuivattavia täyte- ja sidosaineita eivätkä ne myöskään tuki ihoa. Mineraalimeikkejä kannattaa siis todella kokeilla, sillä monet käyttäjät ovat todenneet saavansa niistä vain pelkkää hyötyä. Joten, kokeile siis sinäkin ja kerro vuorostasi eteenpäin, sillä hyvät kokemukset kannattaa aina jakaa. Mineraalimeikit tunnistaa aina lyhyen INCI-listan perusteella, sillä kyseisiin meikkeihin ei käytetä mitään säilöntäaineita, pigmenttejä eikä hajusteita.

Mineraalimeikkien koostumus muodostuu sinkki- ja titaanioksidin, mica-mineraalin ja rautaoksidien luotettavasta yhdistelmästä. Sinkki- ja titaanioksidit tekevät mineraalimeikkien ainutlaatuisesta koostumuksesta hyvin levittyvän ja rautaoksidit puolestaan tuovat meikkeihin kauniita väripigmenttejä. Tutustutaan seuraavaksi jatkuvasti suosiotaan kasvattaviin mineraalimeikkeihin paremmin, joten seuraavaksi luvassa ”mineraalimeikkien ABC.”

Mineraalimeikkien ABC

Mineraalimeikkejä on maailmalla käytetty jo monien vuosien ajan, mutta Suomeen ne ovat saapuneet vasta muutama vuosi sitten. Valveutuneet ja ympäristötietoiset kosmetiikan käyttäjät ovat yksi syy siihen, miksi kosmetiikan laatuun ja ilmastoystävällisyyteen kiinnitetään nykyään aina yhä enemmän huomiota. Everyday Minerals -meikkisarja on eräs todella suosittu luonnonkosmetiikkasarja. Kyseinen meikkisarja tuo mukanaan usein sen tärkeimmän ehostamisen kannalta, eli todella hyvät siveltimet värien häivyttämiseen ja korostamiseen. Kyseisessä meikkisarjassa on myös hyvät väri- ja sävyvalikoimat sekä riittoisat ja tarvittaessa peittävät tuotteet.

Mineraalimeikit eivät koskaan tuki tai rasvoita ihoa, vaan tarjoavat kuulaan ja lähes meikkaamattoman näköisen lopputuloksen. Muistathan, että niin arki- kuin juhlameikki onnistuvat hyvin, kun iho on ensin puhdistettu, kosteutettu ja hoidettu hyvin, tietenkin luonnonmukaisilla tuotteilla. Erityisen tärkeää säännöllinen kosteuttaminen on silloin, kun iho on herkkä, kuiva tai vaikkapa vain pintakuiva. Kosteuttamiseen voi käyttää geelimäistä, emulsiomaista tai voidemaista kosteuttajaa aivan oman mielen mukaan. Muistathan myös, että iho pitää pyyhkäistä tai taputella hellästi täysin kuivaksi ennen ehostuksen aloittamista. Puhtaalla iholla meikit levittyvät aina helposti ja tasaisesti.